L’atur a la Ribera aumenta un 5,41% en gener

La Ribera arranca l’any amb mil aturats més que al desembre i un repunt del 5,41%. El final de la campanya del camp i dels contractes de Nadal en hostaleria i comerç han fet créixer la desocupació  a la nostra comarca, igual que  a la resta de l’estat.

Gener normalment no és un bon mes per a l’ocupació a la Ribera, ja que s’acaba  la campanya del caqui i també els contractes vinculats al Nadal. Segons les dades publicades ahir pel Servei d’Ocupació Pública Labora, la nostra comarca tanca gener amb 19.201 demandants d’ocupació, el que representa 986 aturats més que al desembre. No obstant això, una comparativa interanual reflecteix una tendència positiva amb un descens del 8,63% en els últims dotze mesos.

Per sectors, el major increment es produeix en l’agricultura i l’augment és generalitzat a tota la Ribera, excepte Almussafes.

El secretari intercomarcal de la UGT, Raül Roselló, ha valorat estes dades amb la conclusió  que l’estadística constata que les campanyes a la ramaderia i el turisme «són molt curtes» a la Ribera i, amb això, «l’ocupació que generen és cada vegada més estacional i donen feina menys dies i mesos a les seves plantilles». Roselló  emplaça a les administracions i a la patronal  a prendre mesures per frenar la precarietat.