La Consellera de Sanitat fa un balaç possitiu de la reversió

La reversió de l’Hospital de la Ribera i del seu Departament de Salut ha estat marcada, clarament, per un signe positiu segons la Consellera Ana Barceló.

Més inversió, més professionals, més serveis i més activitat. Així ho ha manifestat la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, qui ha realitzat un balanç molt positiu dels primers nou mesos de gestió pública directa del centre alzireny.

 

En xifres , durant els mesos de gestió pública directa, la Conselleria de Sanitat ha invertit més de 7,8 milions d’euros en l’adquisició d’equips i en l’adequació i millora d’infraestructures sanitàries.

Pel que fa als professionals, el Departament de Salut de la Ribera ha incorporat 452 professionals. D’ells, 298 són infermers; 48 són zeladors; s’han incorporat 24 auxiliars administratius; 65 especialistes mèdics, 12 facultatius d’Atenció Primària i 5 pediatres. A aquesta xifra, cal afegir 18 metges i 16 infermers incorporats per potenciar els serveis d’urgències d’Atenció Primària amb l’objectiu de fer-los més operatius.

 

Barceló ha explicat que els centres d’Almussafes, Alzira I, Alzira II, Sueca, Carlet, Alginet i Carcaixent han vist reforçades les seves carteres de serveis amb l’ampliació del nombre de consultes i la incorporació d’especialitats com Oftalmologia, Neurologia, Geriatria, Traumatologia o Cardiologia, entre d’altres.

Pel que fa  a les llistes d’espera, Barceló assegura que s’han mantés tot i l’augment de pacients que s’atenen i que encara estem per davall de la mitjana d’hospitals públics valencians en 65 dies d’espera quirúrgica.

Pel que fa  als problemes que resten per  resoldre , la consellera assegura que el de l’aparcament és un dels més urgents i ja s’està intentant trobar una solució.