L’associació valenciana d’agricultors es manifesta contra de la política agraria europea. Una política verd que reduix la utilització de productes fitosanitaris i afecta els llauradors i ramaders europeus, que reduiran la seua producció i pujaran els preus

AVA-ASAJA alerta que les polítiques verdes reduiran un 20% la producció europea i dispararan els preus Milers d’agricultors i ramaders espanyols s’han manifestat a Còrdova, enfront de la reunió de ministres d’Agricultura de la Unió Europea en el marc de la Presidència espanyola, per a protestar per “els continus atacs que rep el sector agrari”. Convocats per les organitzacions agràries *ASAJA, *COAG i UPA i les Cooperatives Agro-alimentàries, els manifestants denuncien la seua “situació límit” a causa de l’escalada dels costos de producció, els insuficients preus en origen, la competència deslleial de les importacions de països tercers i les inassumibles exigències mediambientals de la Comissió Europea.

Un informe d’impacte realitzat per la Universitat de *Wageningen certifica que la proposta de la Comissió de Reglament sobre l’ús sostenible de productes fitosanitaris provocaria, una pèrdua del 20% de la producció vegetal europea i, per tant, un augment dels preus dels aliments per als consumidors. El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, explica que si reduixen el nombre de fitosanitaris per a cuidar les plantes davant plagues i malalties, es produiran menys aliments i seran encara més cars.

Deixa un comentari