AVA preveu un descens de la producció de cítrics d’un 10 per cent respecte a la campanya anterior a la Comunitat Valenciana

AVA preveu un descens de la producció del 10 per cent respecte de l’any passat en la pròxima campanya de cítrics a la Comunitat Valenciana. Des de l’associació agrària expliquen que la menor producció es deu a l’acumulació de pluges persistents, onades de fred i oscil•lacions sobtades de temperatura de la passada primavera.
L’Associació Valenciana d’Agricultors explica que les condicions meteorològiques de la primavera causaren que la floració dels fruits fora roïna. Una situació que, d’acord amb AVA, es començarà a notar en la producció de mandarines, taronges i cítrics en general en els pròxims mesos en la Comunitat Valenciana.
Esta disminució del 10 per cent de la producció situaria la collita prevista en quasi 3 milions de tones. Una quantitat encara inferior a la producció d’esta campanya, que ja va ser inferior a la mitjana de l’última dècada.
Des d’AVA demanen a administracions i al sector de la fruita treballar per a obtindre preus que permeten compensar la caiguda de producció comercialitzada i l’augment dels costos de producció, que han augmentat fins a un 40 per cent més.
Des de l’associació reivindiquen a més la necessitat de que el camp siga rendible per a que hi haja agricultors disposats a treballar en ell.

Deixa un comentari