• Alzicoop enceta una campanya citrícola amb un deu per cent menys producció de taronges i preus que es mantenen. La falta de ma d’obra que vulga treballar al camp és un dels principals maldecaps de la campanya.

Menys producció, menys gent per a treballar i preus ajustats. Així es resumix l’inici de la campanya citrícola al camp que enguany s’enceta amb problemes. El director de la cooperativa Alzicoop xifra la reducció en la producció de taronges respecte a la campanya anterior en un 10 %. La campanya citrícola comença amb una producció inferior que l’anterior, sobretot en les varietats primerenques com les okitsus, satsumes i clausellines. Un fet que fa que de moment es mantinguen els preus. Pel que fa als motius d’esta reducció de la producció, hi ha diversos, des de l’abandonament de terres fins a l’oratge en primavera. Precisament, el director general d’Alzicoop, Toni Soler, apuntava als canvis meteorològics en l’època de floració com una de les causes de la baixada i irregularitats de la producció.
A més d’esta situació, la campanya citrícola compta amb més factors negatius. Un d’ells, la falta de mà d’obra. A hores d’ara no hi ha gent que vulga anar a collir, i són les persones immigrants les que es dediquen a estes tasques. Ara bé, el fet que siguen persones que van movent-se per tota Espanya treballant en les diverses campanyes agrícoles, és difícil tindre personals més o menys experts quan comença la campanya.

Deixa un comentari