La federació de veïns demana que l’Ajuntament es pronuncie sobre les alternatives al pont de Xativa en el plenari del mes de setembre.

La federació de veïns vol que l’Ajuntament d’Alzira es pronuncie sobre el futur disseny del pont de Xàtiva Així ho ha expressat els representants de les associacions de veïns i de la federació veïnal en un comunicat
La Direcció General de l’Aigua de la Generalitat Valenciana, adjudicà la redacció del projecte per eliminar l’estretament de l’actual pont de Xàtiva a TYPSA que prèviament presentaria un estudi d’alternatives, Ara damunt la taula hi ha tres alternatives per al nou pont. Una pel mateix lloc, amb una pendent del 9%, no apta per camions. La segona, per reduir la pendent, dibuixa una lleugera doble corba, d’escassos metres, primer cap a La Barraca, per acabar entrant per baix de la CV-50, reduint la pendent al 6% i permetent, també, el pas de camions cap a la ciutat. La tercera és una passarel•la sols per vianants i ciclistes. Les tres desplacen el transit provinent de València fins la glorieta del Bingo, conduint-lo des de la glorieta del Tenisquash, per l’actual camí de Vilella, millorat, per on desvia tot el transit motoritzat l’opció de la passarel•la.
La DGA encara està esperant la resposta de l’ajuntament d’Alzira, que haurà de decidir quina opció preferix entre estes tres. Cap d’elles respon a la petició unànime de l’Ajuntament de que no desapareguera l’actual carretera. És per això que des de la FaavvAlzira, demanem que s’incloga a l’ordre del dia del proper plenari.

La proposta inicial de Xavier Machí és la única que respecta la decisió unànime de la Corporació alzirenya. Baixant la CV-50 i pujant la CV-41, substituint el pas elevat per una nova glorieta a nivell de la cota 21, que no sacrificaria cap dels actuals girs. És més, permetria girar el transit des de Materna o Carcaixent cap a València, i a l’inrevés, sense anar a la glorieta.Però esta proposta fou vetada per Carreteres durant la passada legislatura. Es per això que entenen que l’actual consellera de medi ambient, Salomé Pardas pot resoldre que s’accepte esta opció inicial que no canvia el trànsit de la carretera de Materna.

Deixa un comentari