Cinc escoles més d’Alzira funcionaran amb energia fotovoltaica a partir de març

Alzira amplia el parc solar municipal amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les escoles Vall de la Casella (abans Federico García Sanchiz) i Gloria Fuertes. L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) subvencionarà estes actuacions per valor superior als 200.000 euros. Al llarg del mes de febrer estan previstos els treballs d’execució i a partir de març ja estaran en funcionament. Esta instal·lació suposarà un estalvi de més de 20.000 euros i una cobertura anual de la demanda de més del 60%.

Al CEIP Vall de la Casella s’instal·laran 150 mòduls fotovoltaics per a l’autoconsum col·lectiu, que també subministraran energia al CEIP Pintor Teodoro Andreu, amb un pressupost de vora 83.000 euros. Per la seua banda, el CEIP Gloria Fuertes comptarà amb la instal·lació de 216 mòduls fotovoltaics que abastiran també el CEIP García Lorca i el CEIP Ausiàs March, amb un pressupost de vora 127.000 euros.

En els dos casos, es tracta d’una ajuda en part subvencionada a fons perdut i en part a través d’un prèstec amb bonificacions. En el cas de la Vall de la Casella, la subvenció a fons perdut és del 50% i en el cas del Gloria Fuertes, d’un 40%. Pep Carreres, regidor de Medi Ambient, explica que estes actuacions responen a la priorització dels sostres públics en el camí cap a la transició energètica.

D’altra banda, la Conselleria de Transició Ecològica ha autoritzat la nova instal·lació solar fotovoltaica que se situarà als sostres de la planta de reciclatge de residus domèstics del Consorci Ribera i Valldigna, situada a Guadassuar.

A través de l’empresa concessionària, Reciclados Ribera del Xúquer SL, les instal·lacions comptaran amb un nou mòdul de generació d’energia elèctrica en règim d’autoconsum. D’esta manera, esta instal·lació passarà a ser la més avançada en esta matèria de tota la Comunitat Valenciana.

A més, esta nova instal·lació s’unirà a una altra ja preexistent de quasi 200 quilovats, amb què el total instal·lat en la planta serà d’1,2 megavats. La inversió, per part de l’empresa concessionària, és de prop de 600.000 euros per a la instal·lació.

Deixa un comentari