Ciutadans Alzira demana contenidors de poda domèstica en zones d’urbanitzacions

El grup municipal Ciutadans Alzira ha demanat, a l’equip de govern, habilitar contenidors específics per a poda domèstica en les zones d’urbanitzacions. L’objectiu de la proposta era evitar que es tiraren la restes a altres contenidors i evitar als veíns els desplaçaments a l’ecoparc. La proposta finalment no va ser aprovada, ja que Alzira compta amb un servei gratuït a domicili.
La regidora de Cs Alzira, Clara Aledón, proposava que davant la falta dels ecopunts nets, que ja no funcionen, s’habilite en els propis ramals de les urbanitzacions, contenidors específics per a poda domèstica. Aledón ha explicat que “el nombre de veïns en les zones d’urbanitzacions creix durant els mesos d’estiu, molts d’ells tenen a les seues cases jardí, i si no poden tirar la poda en els contenidors normals han d’acudir a l’ecoparc, la qual cosa provoca costos de desplaçament.
Per la seua part, des del govern municipal, el regidor de serveis urbans, Fernando Pascual explica que a hores d’ara hi ha un servei de recollida de poda a domicili per a totes les urbanitzacions. I d’altra banda, s’ha d’impulsar l’üs de l’ecoparc per això no veia factible la proposta de Ciutadans. El regidor explica també perquè havien desaparegut els dos ecopunts nets al terme municipal. Estos ecopunts, que es crearen durant la pandèmia, no compliren el seu objectiu de servir per a les restes de poda i d’obra dels particulars, sino que utilitzaren empreses i els col•lapsaren.
En aquesta línia, la regidora de Cs a Alzira ha subratllat la importància d’habilitar aquests contenidors específics per a poda prop de les residències perquè “apareixen restes de poda en zones incontrolades on no ha d’haver-hi per part d’aquells que no compleixen la normativa”.

Deixa un comentari