Comença la campanya el Valencià en moviment

Es marquen penals o penaltis? Per a resoldre dubtes, l’Ajuntament d’Alzira, a través del Serval ha posat en marxa per segon any la campanya El valencià en moviment. Una campanya perquè coneguem bé el lèxic esportiu en valencià i que enguany no s’adreça sols als clubs i les escoles esportives, sino també al professorat d’Educació física dels instituts per a donar visibilitat a la capanya.
En esta edició, el Serval distribuirà un cartell amb el lema Paraules en joc que inclou algunes paraules relacionades amb els esports i que en ocasions, es desconeixen o formes incorrectes que cal evitar i corregir. D’esta forma, s’ampliarà la promoció lingüística als joves i xiqeuts i les xiquetes que estudien als centres educatius amb estos cartells amb vocabulari de l’esport per tal d’incentivar professorat i alumnat que el puguen amplicar. Alfred Aranda, regidor de Cultura.

A més, al igual que l’any passat, es posa en marxa el concurs amb que va nàixer esta campanya. Es tracta d’un concurs dirigit als clubs i les escoles esportives d’Alzira que millor ús del valencià fan entre els seus usuaris i jugadors a través dels seus comunicats, reglaments, campanyes publicitàries o qualsevol altra iniciativa.

Els clubs esportius locals interessats a participar en este concurs han de presentar un projecte que expose la realització d’activitats que demostren la presència de l’ús del valencià en el seu club, tant entre els jugadors com entre els usuaris i seguidors. S’establixen premis per als clubs guanyadors.

Deixa un comentari