Comença la vacunació contra la grip

El Departament de Salut de la Ribera comença ahir 17 d’octubre, la campanya de vacunació contra la grip per a la temporada 2022-2023. Per a això, compta amb una provisió inicial de 57.700 dosis de vacuna, que s’anirà ampliant, en cas que siga necessari, a mesura que avance la campanya. Com l’any passat, s’administrarà la vacuna de la grip junt a la segona dosi de reforç de la vacuna del coronavirus en tota la població en qui està indicada la doble immunització.

Segons destaquen les autoritats sanitàries, la vacunació simultània amb totes dues vacunes (una en cada braç) és la recomanada quan siga possible. Com en la resta de la Comunitat Valenciana, la vacunació es realitzarà, començant pels majors de 80 anys. Es continuarà amb els grups de risc: majors de 65 anys, dones embarassades o que acaben de donar a llum (puèrperes) o persones que tenen risc de patir complicacions en cas de contagi. En este grup es troben els menors i adults amb malalties cròniques cardiovasculars, neurològiques o respiratòries, així com persones amb diabetis mellitus, obesitat mòrbida, neoplàsies, implant coclear, malaltia celíaca o malaltia inflamatòria, entre altres.
Per això, el Departament de Salut de la Ribera enviarà a les persones incloses en els grups de risc un SMS citant-los amb dia i hora en el seu centre de salut. Es recorda que enguany ja no rebran comunicació per carta, tal i com ho han explicat des del Centre de Salut Pública a l’Espai de Salut que s’emet en esta casa tots els dimarts a les 10.10 h.

D’altra banda, La vacuna de la grip també està indicada per al personal sanitari i sociosanitari, i per a treballadors de serveis públics essencials com les forces i cossos de seguretat de l’Estat, bombers, Protecció Civil, etc. Estos grups rebran la vacuna en els seus llocs de treball. Amb esta campanya de vacunació, es pretén reduir el risc provocat per este virus, un virus que pot tindre conseqüències més greus que un constipat. També han explicat la diferència entre el refredat i la grip.

Des del Centre de Salut Pública expliquen que les vacunes no eviten contraure la malaltia, sino que minimitzen els seues efectes, així també cal advertir que de vegades el contagi és per ceps del virus diferents a les de les vacunes.

Deixa un comentari