La Murta és el segon punt de la Comunitat Valenciana amb més aigua acumulada, amb 175 litres per m2 este cap de setmana. L’episodi de pluges s’ha saldat sense incidències greus

El capítol de pluges intenses ha deixat xifres històriques a la Murta, on s’acumulat 175 litres per metre quadrat. La nit de dissabte a diumenge i la mateixa matinada de diumenge es van viure les hores més complicades i que van provocar diversos talls de camins i carreteres.
Tal i com explicava el meteoroleg d’Infooratge, Jovi Esteve, les cinc estacions meteorològiques han marcat registres molt alts, 175 a la Murta, 130 a la Casella i vora 100 litres per metre quadrat a Alzira, ara bé el més indicatiu ha sigut la intensitat de pluja per metre quadrat que ha plogut en una hora durant la nit de dissabte a diumenge.

Les situacions més complicades s’han viscut a les Bases on es va estar vigilant tota la nit , i els col•lectors van assumir l’acumulació de cent litres per metre quadrat al centre urbà alzireny, tot i que va haver punts negres. Com és habitual a les tasques de preparació prèvia, s’han afegit el seguiment en temps real de les pluges que va començar la nit de dissabte i es va allargar durant la matinada i matí de diumenge sota la coordinació de la tècnic municipal de Projectes i Infraestructures.  Es va portar a terme la revisió de les zones més conflictives seguint el paràmetres marcats pels sensors de les càmeres de videovigilància:
– El pou situat en el carrer Taronger, en el centre social de les Bases, va arribar a acumular grans quantitats d’aigua, però finalment l’oratge va donar una treva que va ocasionar la reducció d’aigua.
– Barranc de la Casella junt a les comportes del pont de Xàtiva, també va preocupar al llarg de la matinada, però finalment es va donar la baixada del nivell del barranc.
– Canal de les Bases on baixava el barranc de la Casella, va passar en menys de 5 minuts de no portar aigua a acumular més de mig metre, amb la incorporació de l’aigua del barranc.
– Redona de la carretera de Tavernes, es va comprovar que la carretera estava plena d’aigua a causa del taponament de les reixes. Les concessionàries municipals van acudir per a netejar les reixes per la seua superfície de manera que l’aigua no passara per la carretera.
– Repàs de totes les zones conflictives i avís a les concessionàries per a netejar fulles dels albellons perquè les fulles arrossegades feien succió i no circulava l’aigua.

Pel que fa als barrancs, l’Ajuntament d’Alzira també ha estat treballant durant els últims mesos per a incrementar la seua capacitat de drenatge en la mesura de les seues possibilitats. D’altra banda, l’alcalde d’Alzira explica que tot i que la connexió entre el canal interceptor i el canal de les Bases no està encara feta, ja que tenen previst començar les obres este mes, si que han funcionat com a tanc de tempestes. Tal com explicava l’alcalde este matí al El Dia per davant, la situació s’ha pogut controlar i els canals interceptor i el de les Bases han fet la seua feina. Este matí la tasca ha continuat per tal de tornar a la normalitat aquelles zones més afectades.

Deixa un comentari