Demà comença l’ampliació del servei de radioteràpia de l’Hospital d’Alzira

L’Hospital de la Ribera destinarà deu milions a renovar l’equipament d’aparells d’alta tecnologia. Demà s’inicien les obres per a instal·lar el nou accelerador lineal i ampliar així el servei de radioteràpia amb la construcció d’un nou búnquer, que estarà acabat el pròxim mes d’agost.

Estos treballs permetran construir l’àrea que albergarà el tercer accelerador lineal amb què comptarà la comarca de la Ribera i condicionar l’espai per a substituir un dels dos acceleradors lineals que existeixen actualment. Tots dos equips també han estat adquirits amb càrrec al Pla Inveat i han comptat amb una inversió de més de 2,2 milions d’euros.

Dependent del Ministeri de Sanitat, el Pla Inveat té com a objectiu renovar el 100% dels equips diagnòstics i de tractament que tinguen més de 12 anys d’antiguitat i els acceleradors lineals i equips de tomografia automatitzada (TAC) de 10 i 11 anys.

Està previst que tots els equips adquirits per a l’Hospital d’Alzira, que suposaran una important dotació tecnològica d’avantguarda per a la comarca, entren en funcionament en 2023. A més de l’accelerador lineal, també s’incorpora una nova resonància magnètica d’última generació, un angiògraf vascular i una gammacàmera.

Deixa un comentari