Desconvocada la vaga del servei de recollida de residus amb la signatura d’un nou conveni

Desconvocada la vaga del servei de recollida de residus que afectava 22 municipis de la Ribera Alta, entre ells la Barraca. Després d’un mes de paralització de l’activitat, empresa i plantilla formalitzaren l’acord divendres passat amb la signatura del conveni. Recordem que els treballadors i treballadores de l’empresa PreZero, a través de la qual presta el servei la Mancomunitat, demanaven un increment salarial.

Des dels sindicats, asseguren que la mediació de la Mancomunitat de la Ribera Alta ha sigut essencial per a desbloquejar la situació. L’acord contempla un augment salarial d’un 14,5% este any, un 15% l’any que ve, i un 2,5% mínim per als pròxims dos anys que dependrà del 75% del pressupost que la Mancomunitat destine a l’empresa PreZero. És a dir, segons els diners que la Mancomunitat invertisca en l’empresa que gestiona el servei de recollida de residus, els treballadors i treballadores rebran una quantitat determinada. Per tant, a l’inici de cada any, 2025 i 2026, la plantilla es reunirà amb empresa i Mancomunitat per conéixer esta xifra.

En les últimes setmanes, des que es va arribar a l’acord que ara s’ha segellat definitivament, la normalitat ha tornat als municipis afectats. És el cas de la Barraca d’Aigües Vives, que compta amb el sistema de recollida porta a porta gestionat per la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Deixa un comentari