Desconvocada la vaga dels lletrats de justícia després de dos mesos de paràlisi
La vaga deixa a Alzira 415 judicis sense celebrar i més de 4 milions d'euros immobilitzats

La vaga dels Lletrats de l’Administració de Justícia posa punt i final a dos mesos de paràlisi del sistema judicial després d’arribar a un acord amb el Ministeri. La proposta del Ministeri de Justícia va obtindre el 76% de vots a favor en les assemblees de lletrats convocades ahir a tot el territori, i este matí ha tingut lloc la signatura de l’acord.

La proposta del Ministeri de Justícia contempla un augment salarial d’entre 430€ i 450€ per a les diferents organitzacions de lletrats. Un increment en la retribució mensual que anirà implementant-se de manera gradual fins al 2024. Pel que fa a la resta de demandes dels lletrats, s’establiran comissions d’estudi per seguir valorant la negociació directa de les condicions de treball amb el Ministeri de Justícia. Així mateix, queda pendent la redistribució dels grups de població, que s’aplicarà automàticament als lletrats si s’aprova per a jutges i fiscals. No obstant, el Comité de Vaga i els lletrats valoren positiviament este acord per la responsabilitat que tenen amb la ciutadania.

A Alzira, estos dos mesos de vaga han deixat 264 judicis civils i 151 judicis penals no celebrats, així com 554 declaracions penals no celebrades i al voltant de 4.200.000€ immobilitzats als comptes dels huit jutjats.

Deixa un comentari