Un acord entre Conselleria i Comité d’Empresa avorta la vaga del personal subrogat de l’Hospital de la Ribera
L'acord contempla millores en les condicions laborals del personal subrogat, que no obstant continua amb la negociació del conveni col·lectiu

La Conselleria de Sanitat i els sindicats amb representació en el Comité d’Empresa de l’Hospital de la Ribera han aconseguit hui un acord que suposa una millora en les condicions laborals del personal laboral del departament. L’acord implica la suspensió de la vaga prevista per a alguns dies d’abril per part del personal laboral.

Pel que fa a este acord que posa fi a la situació de vaga, es contempla la reducció de la jornada efectiva a 1.589 hores anuals, així com l’equiparació de permisos, llicències i vacances del personal estatutari. També se’ls aplicarà el Pla d’Igualtat, amb la conseqüent millora econòmica, així com el complement compensatori en cas d’incapacitat temporal. Una de les reivindicacions històriques del personal laboral que es va subrogar a la Conselleria.

L’acord contempla diverses fases, i així per a 2025, s’actualitzaran els conceptes retributius d’antiguitat i carrera/promoció professional del personal laboral i s’implementarà un complement personal de garantia quan siga necessari. I serà en 2026 quan el personal laboral del departament sanitari comptarà amb una  jornada laboral de 35 hores setmanals, igual que el personal estatutari.

El Comité d’Empresa valora molt positivament l’acord amb Conselleria, tot i que encara queden reivindicacions per part del personal laboral que continuaran negociant-se de cara al conveni col·lectiu, com la mobilitat i la promoció interna, els trasllats o el teletreball.

Deixa un comentari