El departament de Salut presenta la Ruta Assistencial per al pacient diabètic

El departament de salut de la Ribera va presentar ahir, amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, la Ruta Assistencial en la qual està treballant actualment el Comité departamental per a l’estratègia de la Diabetis, integrat per 30 professionals d’Atenció Primària i Especialitzada. La Ruta Assistencial pretén oferir un abordatge transversal al pacient diabètic, que segons les dades, acudix una mitjana de 7,7 vegades al metge de família i 5 a Infermeria.

Esta Jornada de Diabetis, celebrada ahir al matí a l’Hospital d’Alzira, va reunir un centenar d’infermeres i metges de família amb l’objectiu d’establir protocols d’actuació coordinada entre els professionals d’Atenció Primària i els especialistes. La Ruta Assistencial contemplarà la prevenció de la malaltia, la promoció d’estils de vida saludable, el tractament en Atenció Primària, la interconsulta a especialistes hospitalaris i el maneig compartit.

El Departament de Salut de la Ribera controla més del 65% dels casos de diabetis que existixen a la comarca. Esta patologia crònica afecta el 13,8% de la població espanyola, però poc més de la meitat ho sap. Una persona diabètica té el doble de possibilitats que una altra de morir per una malaltia cardiovascular. El 60% de les amputacions no traumàtiques estan relacionades amb la diabetis, igual que ocorre amb el 44% de les insuficiències renals. Davant d’estes conseqüències tan greus, un abordatge precoç de la malaltia és fonamental.

Deixa un comentari