El programa de Salut Pública ‘Estem Bé’ reforça el benestar emocional de les pacients

El Centre de Salut Pública d’Alzira està duent a terme el projecte de benestar emocional ‘Estem bé’ al Centre de salut II d’Alzira. Un projecte que pretén intervindre en atenció primària de manera preventiva en el benestar de les persones i en el qual han participat huit dones.

El grup de treball de benestar emocional del departament de la Ribera va dissenyar una intervenció grupal dirigida al benestar emocional i a la salut mental de les persones que acudixen a les consultes d’atenció primària sense tindre un diagnòstic de malaltia mental com a tal.  En este sentit, es van fer unes entrevistes prèvies i finalment foren huit les persones escollides que hi participaren.

La intervenció pretenia que les persones  es connectaren amb aquells actius o recursos que poden generar salut i benestar en el seu entorn familiar, veïnal i local. Es van realitzar sis sessions i ara al febrer es farà una sessió per a comprovar si han pogut utilitzar els recursos i les habilitats practicades durant les sessions.

Al principi, tant les participants com les dinamitzadores del grup estaven escèptiques, ja que és un grup comunitari que s’ha pilotat per primera vegada ací a Alzira. Ara, es valora l’experiència com a molt gratificant, tant per a les professionals com per a les participants.

Deixa un comentari