El pròxim 1 de juny començarà el període excepcional de cremes agrícoles d’estiu

L’Ajuntament d’Alzira instaurarà a partir del pròxim 1 de juny el període excepcional de cremes agrícoles d’estiu. De l’1 al 30 de juny s’autoritzaran les cremes agrícoles únicament per a restes de poda de varietats tardanes de cítrics.

El pròxim 31 de maig finalitza el període de cremes d’hivern i, per tant, les declaracions responsables de crema sol·licitades des del passat 16 d’octubre de 2022 perdran la seua vigència. Davant la millora en les condicions de sequera i la situació de risc d’incendi forestal gràcies a la pluja, es preveu que les restriccions de cremar a menys de 100 metres no s’allarguen més enllà del 31 de maig.

De l’1 al 30 de juny, es podrà cremar de dilluns a divendres des del trenc d’alba fins a les 11 hores, baix les condicions establertes pel Pla Local de Cremes. Estarà prohibida la crema a menys de 30 m de sòl forestal amb caràcter general i a menys de 500 m els dies de risc alt (taronja) o extrem (roig) per incendis forestals. De juliol a setembre no es podrà cremar.

Per a obtindre el permís de crema, s’haurà de sol·licitar a través de La Clau l’autorització de crema i la declaració responsable acreditant que es gestionaran únicament restes de poda de varietats tardanes de cítrics.

Deixa un comentari