El Servei de Nutrició de l’Hospital d’Alzira advertix dels efectes del consum continuat de begudes energètiques

El Servei de Nutrició i Dietètica de l’Hospital d’Alzira alerta dels efectes nocius del consum continuat de begudes energètiques. Amb estes begudes, el cos humà augmenta el ritme cardíac i la pressió arterial, factors de risc en xiquets, adolescents i dones embarassades.
Segons els experts, estes begudes contenen unes elevades dosis de cafeïna i sucre, així com uns altres estimulants com el guaranà que, a mitjà i llarg termini, poden provocar alteracions del son, irritabilitat, problemes de concentració, hipertensió, diabetis i trastorns cardiovasculars i neurològics.
En paraules de la cap del Servei de Nutrició i Dietètica de l’Hospital d’Alzira, la Dra. Pilar Luna, el nivell de cafeïna present, per exemple, en una llanda de 300 ml d’una beguda energètica equival a 4 cafès, una dosi d’estimulant que pot ser potencialment perillosa per a qualsevol persona”.
Així mateix, els especialistes advertixen que este tipus de refrescos contenen uns elevats nivells de sucre. Una sola llanda de 300 ml de beguda energètica ja supera la quantitat diària recomanada de sucre simple, una de les principals causes de diabetis. En combinació amb l’alcohol, diversos estudis demostren que el seu consum conduix a estats subjectius alterats que, entre altres efectes, inclou una disminució de la percepció de la intoxicació etílica.
Altre dels aspectes a tindre en compte és que les begudes energètiques no són productes per a la rehidratació després de la pràctica esportiva, i menys en esta època de l’any d’altes temperatures. Després de qualsevol activitat física el recomanable sempre és la hidratació amb aigua.

Deixa un comentari