Els premis literaris Ciutat d’Alzira recuperen la normalitat en la seua 34 edició

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira van recuperant la normalitat en el que respecta a la quantia dels guardons i enguany té una novetat. El Premi de Narrativa Juvenil estarà patrocinat per Alzira, capital Cultural Valenciana 2022 i estarà dotat amb 15.000 €, sols 1.000 menys de la màxima dotació donada anys enrere.
“Llegir és capital” és el lema que tindrà la 34 edició dels premis literaris més prestigiosos de la Comunitat Valenciana. La gala de lliurament de premis es farà l’11 de novembre a la sala Rex.
El regidor de cultura, Alfred Aranda, ha recordat la importància que han tingut els Premis Literaris en l’elecció d’Alzira com a capital cultural valenciana 2022.
A més, amb relació amb la capitalitat cultural el 16 d’octubre, el Gran Teatre acollirà el monòleg Mujer sobre fondo rojo de Miguel Delibes, a càrrec de José Sacristán.
Els premis van a tindre una estreta relació amb l’any Joan Fuster ja que l’escriptor suecà va ser un dels membres del jurat de la primera edició. El 21 d’octubre es representarà El tocadiscos de Fuster on es recuperarà la faceta melòmana de l’autor de Sueca.
Una setmana després, s’oferirà l’adaptació teatral de l’obra Júlia, d’Isabel-Clara Simó, l’escriptora alcoiana que guanyà dos premis, en novel•la i narrativa juvenil.
Les bases dels premis ja estan disponibles al web mundoarti.com i es podran presentar les obres fins les 23’59 h. del 24 de juliol. Hi ha un premi de caràcter internacional com és el d’àlbum il•lustrat Enric Solbes que guanyà La fuga d’autoria argentina. El director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló, ha mostrat el convenciment de que la presentació digital permet que hi haja més participants i ha indicat la repercussió internacional que ha tingut el guardó d’àlbum il•lustrat.
Totes les obres excepte esta i la finalista en esta categoria ja es poden trobar a les llibreries.

Deixa un comentari