En el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, recordem la importància de la salut mental en la creació d’entorns de treball segurs i saludables

Explorar un entorn de treball segur i saludable com a principi i dret fonamental en el treball. Eixe és el lema per a commemorar enguany el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball. Un dia que se celebra cada 28 d’abril des de 2003 per promure el treball segur, saludable i digne en totes les organitzacions.

La Organització Internacional del Treball va proclamar ara fa vint anys una campanya internacional per implantar la cultura de la prevenció i commemorar les víctimes dels accidents de treball, així com visibilitzar les malalties professionals. Un treball de prevenció en què empresa i treballadors compartixen responsabilitat, tal com explicava Mari Ángeles Giménez, tècnica de prevenció a l’Ajuntament d’Alzira. L’empresa té la responsabilitat com a empleadora però els treballadors han de participar activament en la reducció de la sinistralitat del lloc de treball i en la creació d’un entorn el més saludable possible també per als companys i companyes.

La prevenció de riscos laborals té quatre pilars fonamentals: la seguretat en el treball, la higiene industrial, la medicina del treball i la psicosociologia del treball. En els últims anys, les inspeccions de treball insistixen en la importància de crear un ambient de treball agradable. Motivar els teus companys o detectar situacions de malestar o assetjament també forma part d’esta cultura de prevenció. Giménez insistia en la necessitat d’incorporar la prevenció psicosocial en la creació d’estos entorns saludables.

Deixa un comentari