Entren en vigor les noves mesures per la desescalada a tota la Comunitat Valenciana
Les mesures locals també deixen d’estar en vigor a partir de hui i fins el dia 14 de març

Davant la notable reducció de casos de Covid-19 que ha registrat Salut Pública als pobles i ciutats de la nostra comunitat, el Consell ha autoritzat l’alçament d’algunes de les mesures a partir de hui, dia 1 de març. Pel que fa a les mesures locals, també deixen d’estar en vigor, a partir de hui i fins el dia 14 de març. Tot i això, les autoritats sanitàries recorden que encara és essencial reduir els contactes socials.

Així doncs, tornen a obrir bars i restaurants, només en terrasses, i fins a les 18:00 hores, i els comerços no essencials poden ampliar el seu horari fins a les 20:00 hores, així com l’aforament al 50%. A més, a partir del pròxim cap de setmana, els municipis de més de 50.000 habitants no romandran tancats perimetralment, tot i que sí es manté el tancament de la Comunitat. Així mateix, es manté el toc de queda des de les 22:00 hores fins a les 06:00 hores.

Pel que fa a les reunions socials, es permetran de fins a quatre persones, tant en el carrer com en els bars i restaurants, sempre que no siguen convivents. En domicilis o espais d’àmbit privat, es mantenen prohibides les reunions socials entre no convivents, a excepeció de les activitats de cura i criança, la convivència alterna de fills i filles, l’acolliment familiar de menors, reunions entre matrimonis o parelles no convivents, persones que viuen soles i activitats laborals, institucionals, de transport i dels centres docents. L’esport en espais oberts torna a ser possible sense l’obligatorietat de portar la mascareta. Així ho va explicar el president de la Generalitat, Ximo Puig:

Ir a descargar

Pel que fa a l’àmbit local, després de l’evolució favorable de les últimes setmanes, l‘Ajuntament d’Alzira no continua amb les mesures restrictives. D’esta manera, a partir de hui s’obrin els parcs, jardins i zones de joc infantils de la nostra ciutat, així com les instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure. A més, es recupera l’activitat cultural, d’oci, espectacles i de joventut. Així ho va explicar l’alcalde, Diego Gómez, en El Dia per Davant:

Ir a descargar

Deixa un comentari