Finalitzen els treballs de prevenció d’incendis forestals realitzats durant la campanya d’hivern

Alzira ha finalitzat els treballs de prevenció d’incendis realitzats durant la campanya d’hivern 2022-2023. Durant l’hivern, les brigades forestals han treballat en dos zones estratègiques de l’entorn forestal dels nuclis habitats de Valletes de Bru i Gall, i que compten amb un alt índex de perillositat.

Enguany, conscients de la perillositat d’estos indrets i també de la urgència d’actuar en prevenció per anar creant oportunitats de gestió en cas d’incendi forestal, s’ha actuat en dos propietats municipals d’interés per contindre infraestructures de prevenció d’incendis forestals.

La primera de les accions ha estat en Valletes de Bru, amb la neteja d’una zona potencial per albergar un futur punt d’aterratge per a les brigades helitransportades de salvament i d’extinció d’incendis forestal. Este treball l’han realitzat íntegrament les brigades forestals del servei de prevenció d’incendis del consorci de bombers. El regidor de l’àrea, Pep Carreres, s’ha mostrat satisfet per esta nova infrastructura que utilitzarà l’helicòpter del GERA.

En segon lloc, s’ha actuat en la pista d’unió entre els nuclis habitats de les Valletes de Bru i les Valletes de Gall. S’ha desbrossat la faixa auxiliar de 10 metres d’amplària a cada costat de la pista. Estos treballs s’han finançat gràcies al pressupost municipal i s’han dut a terme per una empresa especialitzada en treballs forestals. L’actuació no queda ahí ja que, gràcies al fons de cooperació forestal de la Generalitat Valenciana, Alzira continuarà en breu diferents accions en prevenció d’incendis forestals al terme municipal.

Deixa un comentari