Hui se celebra la festivitat de Sant Isidre, Patró dels Llauradors, una commemoració que ha repres l’Ajuntament d’Alzira després de 15 anys

Hui se celebra la festivitat de Sant Isidre, Patró dels Llauradors. Una celebració que ha repres la Regidoria d’Agricultura enguany, des del 2015 que no es feia. Així com també la festivitat de sant Abdó i sant Senén, patrons valencians del l’horta. La Regidoria ha preparat per al divendres una serie d’actes commemoratius, a més d’entregar la insignia d’Argent de la ciutat.

El Consell Agrari Local va decidir atorgar esta insígnia d’argent a José Vicente Gómez Piñas i a Enrique Montalvá Iborra, per la seua trajectòria llarga i intensa lligada al camp i vinculada a l’agricultura. Estes insígnies s’imposaran durant l’acte que se celebrarà el divendres al Saló Noble de l’Ajuntament d’Alzira.

Els actes de celebració començaran a les 18:45 hores a la plaça del Regne, davant del Monument al Llaurador, en el qual es depositarà una corona de llorer. L’acte será amenitzat per la colla de tabals i dolçaines Les Raboses d’Alzira. A les 19:30 hores tindrà lloc, a l’església de Santa Caterina, la missa de sant Isidre en memòria de tots els agricultors alzirenys que han faltat. Se celebrarà a l’altar de sant Bernat, on es troben les imatges dels patrons valencians, sant Abdó i sant Senén.

En acabar la cerimònia, s’imposaran les insígnies d’argent al Saló Noble de l’Ajuntament d’Alzira amb la presència de representants de les diferents associacions que componen la societat agrícola alzirenya. En acabant, s’oferirà un vi d’honor als assistents.

El regidor ha animat a tots els agricultors i agricultores a participar en el dia del seu patró i convida a tots els familiars i a totes les persones que se senten vinculades al camp i a l’agricultura.

Deixa un comentari