Hui s’ha presentat la 4a edició de les Jornades d’aigües potables i residuals

Més de 100 persones, entre alcaldes, regidors, tècnics i empreses participaran el dijous en la 4a edició de les Jornades d’aigües potables i residuals que organitza l’Ajuntament d’Alzira a la Casa de la Cultura amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Global Omnium, Tus Noticias de la Ribera i l’Entitat de Sanejament d’Aigües de la Ribera així com el Control de vessament industrial.

Amb esta jornada es pretén posar en comú les diferents accions que realitzen els consistoris de la Ribera per ser més eficients en la gestió de l’aigua. El repte és l’estalvi d’aigua que permeta, així mateix, un estalvi energètic tant a nivell particular com en els camps de la nostra comarca, els quals són abandonats pel cost de l’estracció i abastiment d’aigua. A Alzira s’instal·laran al llarg de 2023 vora 21.000 comptadors intel•ligents. El representant de Global Omnium, Elías Colom, ha destacat que la medició intel·ligent ajudarà a controlar fuites d’aigua, si persones majors que visquen a soles tenen algun problema. L’alcalde, Diego Gómez, ha indicat l’interés de la ciutat per controlar estes dades.

La jornada tindrà un format de taules redones per fer-la més àgil. El representant de l’Entitat de Control de vessament industrial, José Furió, ha indicat que s’informarà de com demanar les subvencions europees per estalviar en consum d’aigua.
En desembre van a posar-se els primers 1.000 comptadors intel·ligents a la zona de Sagrada Família aprofitant la seua incorporació a la xarxa d’aigua potable d’Alzira i en 2023 es posaran altres 20.000 a la resta de la ciutat. Gómez ha explicat la importància de controlar la mescla d’aigües residuals amb les de pluja perquè, amb fortes pluges, puja el nivell que arriba a la depuradora i s’han de tancar portes col·lapsant els desaigües de la ciutat. Per al representant d’Omnium, Elías Colom, Alzira té un bon aprofitament de l’aigua amb un 70% però volen reduir el 30% de les pèrdues.

Sobre l’obra del carrer Mossen Grau, Gómez espera que estiga acabada en desembre, mentre que la del carrer Sant Jaume haurà d’esperar a la peatonalització de Major Sant Agustí.

Deixa un comentari