La Conselleria de Salut amplia l’alerta sanitària d’Alzira a nivell taronja

La Conselleria de Sanitat ha ampliat l’alerta sanitària per onada de calor alt i extrem en municipis de fins a 25 comarques, entre elles la Ribera Alta, En el cas d’Alzira s’ha establert el nivell taronja d’alerta sanitària per les altes temperatures.
Aemet ha mantingut per a hui l’avís groc per temperatures per damunt dels 36 graus en el litoral sud d’Alacant i l’interior nord de València, i dels 38 graus a l’interior sud de València. Esta onada de calor també té conseqüències per a la nostra salut. Per això, cal seguir una sèrie de recomanacions . Evitar eixir al carrer i fer exercici físic intens entre les 12 i les 4 de la vesprada, però en una situació com esta, on s’espera que s’arribe als 40 graus s’ha de tindre més cura.
Les temperatures extremes es relacionen amb l’agreujament de patologies que ja tenim, respiratòries i circulatòries. Per això cal tindre especial atenció a les persones més vulnerables: persones majors i xiquetes. I sobretot la recomanació básica és hidratar-se.
D’altra banda, recordem que ens trobem també en un situación de risc extrem per incendis forestals. Per això recordem que hui estan prohibits tots els treballs forestals, queden prohibides les cremes agrícoles en tot el terme. A més es recorda que no es pot encendre foc, ni llançar burilles encesses de cigarret als marges dels camins, ni en parcel.les abandonades, sòl forestal, rius i barrancs. I en cas de vore foc o fum, cal cridar al 112.

Deixa un comentari