La diabetis, una malaltia silenciosa

Hui, 14 de novembre, se celebra el Dia Mundial de la Diabetis. Amb motiu d’esta data, el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha destacat que des de 2017 s’han finançat quasi 900.000 dispositius de monitorització de glucosa, sent la Comunitat Valenciana pionera en financiar este tipus de dispositius. A més, la Conselleria ha anunciat la creació d’unitats de peu diabètic i hospitals de dia de diabetis.

La creació de 995 places noves de personal sanitari previstes per al 2023 permetrà reforçar estos dos nous serveis assistencials per a la prevenció i el control de la diabetis. A les unitats de peu diabètic s’incorporaran especialistes en podologia per previndre les complicacions del peu diabètic. Tant estes unitats com els hospitals de dia de diabetis treballaran en xarxa amb la resta d’hospitals valencians.

Pel que fa al control de la diabetis, és important consumir fruites, verdures, llegums, cereals, fruits secs i llavors. També controlar l’índex glucèmic dels aliments, tindre en compte l’aport proteic, mantindre una alimentació equilibrada i fer excercici. La nutricionista Teresa Casterá descriu la diabetis com una malaltia silenciosa i ens indica quins són els símptomes més freqüents per a la seua prevenció.

Deixa un comentari