La Generalitat Valenciana confirma nous mitjans digitals per a les emissores municipals durant la jornada Ràdio al Carrer

La Jornada Ràdio al Carrer, organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, va traure novament els micròfons al carrer en un programa que es va emetre en directe des d’Alzira Ràdio, dissabte passat. Una trobada al qual es van sumar la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament i la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV). Un programa en directe des d’Alzira Ràdio que tancà l’any com a Capital Cultural Valenciana, al costat d’Aielo de Malferit.

El director general de relacions informatives de la GVA, Pere Rostoll, va ser el primer convidat del matí, que va insisit en el paper que exercixen les ràdios locals per a difondre amb immediatesa i transparència. Es per això que la Generalitat està implicada en la Xarxa d’Emissores Municipals no sols per este paper, sino també perquè vertebren la comunitat. Des de la Generalitat Valenciana, el suport a les emissores es consolida enguany amb una nova injecció en la digitalització.

El programa va comptar també amb l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el d’Aielo de Malferit, ambdós ciutats que tancaven este cap de setmana la capitalitat cultural valenciana. El regidor de cultura, Alfred Aranda, junt al gestor cultural, Jordi Verdú i el director del MUMA, Agustí Ferrer, feren balanç d’este any de capital cultural. I també es dedicà temps al Mundial de Pilota a mà que acollirà la localitat l’any vinent, i en el qual participaran un total de 19 països.

D’altra banda, Pilar Moreno, coordinadora de la Xarxa d’Emissores, va tancar l’acte al costat del regidor de Comunicació, Xavi Pérez. Moreno va posar l’accent en la necessitat d’impulsar la Xarxa d’Emissores Locals, no sols per la veracitat de la informació que transmeten sinó pel paper que té la comunicació local.

També  Xavi Pérez va agrair a l’Ajuntament la Insígnia d’Or atorgada a l’emissora Alzira Ràdio per unanimitat, guardó que rebrà el pròxim dia 30. Segons Pérez és una ràdio que dona veu a tot el poble, la qual cosa l’ha convertida en un referent de pluralitat gràcies a una programació de qualitat.

Deixa un comentari