La pitjor campanya de la història citrícola segons la Unió de Llauradors

La campanya de cítrics 2018-2019 deixa un balanç desolador per als productors de la Comunitat Valenciana que han deixat d’ingressar 279 milions d’euros en relació a la passada campanya, és a dir, un 32% menys. Segons denuncien des de la Unió de Llauradors, és la pitjor campanya de la història citrícola recent i les mesures adoptades per a pal·liar la situació no funcionen.

A estes xifres cal sumar la quantitat de producció perduda que no s’ha pogut comercialitzar i que segons dades de la Unió és de quasi 700.000 tones sobre una producció de poc més de 4 milions. A més, seguint amb les dades, els preus percebut pels productors han segut més d’un 25% inferiors als de la campanya anterior.

En l’àmbit agronòmic, la falta de pluges i les elevades temperatures de l’estiu van provocar un retard de dues setmanes en l’entrada de la collita de varietats més primerenques que va ocasionar que se solaparen amb les de la segona campanya. També les pluges de tardor van ocasionar grans pèrdues en algunes comarques, tant directes com de qualitat, però eixa reducció de fruita en el mercat tampoc va ocasionar cap millora en els preus sinó que va fer que baixaren encara més.

Des de la Unió de Llauradors critiquen que les mesures per part de l’administració han segut escasses, poc efectives i amb pressupostos que qualifiquen de ridículs i que defensen no han contribuït a millorar la realitat dels productors de cítrics.

 

Imatge Riberaexpress

Deixa un comentari