La regidoria de cultura d’Alzira oferix sessions didàctiques a les escoles sobre el teatre

Els xiquets i xiquetes no sols visiten el Gran Teatre per a conèixer-lo per dins, sinò que a més també el teatre arriba a les aules. La regidoria de cultura ha organitzat sessions didàctiques sobre com és muntar una obra de teatre per dins. Les sessions les realitza Xavier Benavent, antic treballador del gran teatre, qui a més és l’autor de la maqueta de la caixa escénica que s’ha repartit a l’alumnat.
Esta sessió didáctica està orientada a l’alumnat de cinqué i sisé de primària. D’una banda, Benavent explica i acompaña l’alumnat en el muntatge de la maqueta de la caixa escènica del Gran teatre i d’altra es fa una xerrada on desvetlen els engranatges i els secrets tècnis del muntatge d’una obra de teatre des de l’il•luminació fins a l’atrezzo fins que s’obrí el teló.
De moment, ja són set els centres escolars que han demandat esta sessió. El primer centre escolar en disfrutar d’este taller ha sigut el col•legi Blasco Ibañez i la resposta de l’alumnat ha sigut molt satisfactòria. El regidor de cultura, Alfred Aranda, es mostrava molt satisfet d’esta iniciativa, que acosta el teatre a les aules i que també pot despertar noves vocacions en una ciutat tant vinculada a esta disciplina artística.

Categories Cultura

Deixa un comentari