La Ribera en Bici critica la contaminació de les falles per deixar les llums enceses tot el dia

La Ribera en Bici insta la festa fallera a fer un bon ús de la llum. Des del col·lectiu mediambiental, es pregunten quin sentit té mantindre les llums de monuments i casals enceses durant el dia, i critiquen la contaminació innecesària i el malbaratament de recursos.

El col·lectiu recorda que el 43% de l’electricitat que consumim a la Comunitat Valenciana prové de la central nuclear de Cofrents, que genera residus radiocatius perillosos; i el 33%, de cremar combustible, generant el CO2 que calfa cada volta més el clima i augmenta els fenòmens climàtics extrems.

Els ecologistes insistixen que, igual com a casa ningú es deixa les llums enceses de dia, així hem de fer-ho per tot arreu. La Ribera en Bici proposa que algun faller o fallera s’encarregue d’apagar les llums en fer-se de dia, o que s’instal·le un temporitzador. Amb este gest, així com l’ús de materials naturals per als monuments, les falles podrien ser una gran festa per la diversió, la capacitat d’autoorganització, la crítica i l’èxit de participació.

Deixa un comentari