La Ribera en Bici s’oposa a la construcció de macroplantes fotovoltaiques a la nostra comarca

La Ribera en Bici es posiciona en contra de les set plantes fotovoltaiques que es projecten a la nostra comarca per les conseqüències mediambientals que provoquen. El col·lectiu aposta per l’autoconsum solar als edificis públics.

Ecologistes en Acció assegura que el sector que més gasos d’efecte hivernacle emet és el transport, no el sector elèctric. A més, les macroplantes eliminen la vegetació i formen una teranyina de cables que afecten el paisatge i les aus. Ribera en Bici proposa la instal·lació de plaques solars sobre teulades, terrasses i sòls degradats, recolzant-se en l’afirmació de la Directora General de l’IVACE que sols amb les cobertes es poden aconseguir 18.000 megawatts fotovoltaics a la Comunitat Valenciana.

El col·lectiu mediambiental ha sol·licitat que les quatre macrocentrals anteriors i les tres actuals que volen fer-se a la Ribera no s’autoritzen ni siguen considerades d’utilitat pública. Així mateix, que es fomente l’estalvi i l’eficiència, aplicant l’autoconsum solar en tots els edificis i activitats de l’administració pública.

Deixa un comentari