Segons les dades publicades per LABORA, només prop del 34% dels contractes realitzats en febrer de 2021 han sigut a dones i, tot i que la taxa de desocupació comarcal se situa en quasi un 17%, en el cas dels homes es troba en poc més del 11,5%. En total, a La Ribera hi ha més de 23.500 persones a l’atur, més de 4.000 a Alzira.
Segons han afirmat des d’UGT, les dades anuals indiquen que, a nivell comarcal, hi ha un creixement de la desocupació de més del 22% i una disminució de la contractació de més del 20%. A més, l’informe elaborat per UGT mostra que les dones representen prop del 70% de les persones amb contractes a temps parcial, mentre que no arriben al 30% de les afiliacions a la Seguretat Social en el sector industrial.
Al parer del secretari intercomarcal d’UGT, Raül Roselló, estes xifres eres previsibles amb el tancament de l’hostaleria i la suspensió d’altres activitats. L’escoltem:
A més, segons ha expressat el secretari, este males dades de l’atur afecten principalment a joves i dones, per la qual cosa Roselló ha afirmat que la millor noticia per a este 8 de març seria la derogació de la reforma laboral de 2012 i la pujada del salari mínim fins els 1.000 euros al mes.
Les dades aportades pel sindicat estan recollides en la publicació «100 xifres, 100 bretxes Inacceptables», una campanya de sensibilització i visibilització que ha preparat UGT davant el Dia Internacional de la Dona. El seu lema és “Per què no iguals?” i el que es vol es conscienciar sobre l’intens desavantatge de les dones en el mercat de treball de les comarques.
L’informe constata que la desigualtat laboral que afecta les dones es dóna en tots els territoris. Escoltem de nou Raül Roselló: