L’Acadèmia Valenciana de la Llengua es reunix a Alzira per la Capitalitat Cultural

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua s’ha reunit en sessió plenària en la Salo Noble de l’Ajuntament d’Alzira hui a les dotze del matí. Es tracta de l’últim ple lingüístic del mes. La institució normativa ha volgut sumar-se així a les celebracions que ha organitzat el consistori de la capital de la Ribera Alta amb motiu de la capitalitat cultural 2022.

Este va ser un compromís adquirit per la presidenta de l’Acadèmia, Verònica Cantó, el passat mes de juny quan va rebre l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, en la seu de l’AVL i es va firmar un conveni de col·laboració singular per a fomentar i potenciar el valencià, tant en l’àmbit municipal com en l’ús social i cultural de la ciutat. Alzira va ser el primer poble que va signar ara fa 10 anys un conveni singular amb l’AVL que s’ha anat renovant des del 2012.

La celebració del ple de l’AVL en la capital de la Ribera Alta ha servit per a anunciar la recuperació de les Jornades Jaume I, una iniciativa destinada a difondre la figura i l’època del monarca fundador del Regne de València i que, gràcies a l’acord de col·laboració entre l’Acadèmia i els ajuntaments d’Alzira i Vila-real, estimula la investigació i proveïx de fons documentals el Centre Bibliogràfic Jaume I.

Al ple, s’ha treballat la incorporació de noves veus al diccionari i al Portal Terminològic Valencià, així com temes d’onomàstica i toponímia, i s’ha presentat el pla d’actuació biennal de la Secció de Documentació i Literatura. Verònica Cantó avançava algunes de les novetats que s’incorporaran al diccionari.

Deixa un comentari