L’Ajuntament d’Alzira implantarà a les escoles i instituts un agent de policía local tutor per a evitar conflcites, l’assetjament escolar i casos d’absentisme

L’Ajuntament d’Alzira implantarà este mes d’abril una nova figura d’autoritat i seguretat a les escoles i instituts d’Alzira, “l’Agent tutor”, un policía que conviurà amb els alumnes amb l’objectiu d’evitar conflictes com baralles, assetjament escolar o casos d’absentisme.

Les Regidories d’Educació i Seguretat es reunirán una vegada passe la Pasqua amb els directors dels centres educatius per coneixer els problemes principals i fer un pla d’acció. Durant la resta del curs, l’agent es familiaritzarà amb tots els centres i a partir del curs que ve es marcaran objectius més ambiciosos.

L’agent será el mateix per a tots els centres, que anirà fent una ruta establerta. Es tracta d’un agent de la Policia Local en segona activitat, és a dir, un agent que al arribar a una determinada edat deixen de patrullar al carrer i asumix altres tipus de funcions. Un segon agent de la unitat operativa complementarà la feina.

Açò ja funciona a altres ciutats com és el cas de Gandia, davant la necessitat de controlar molts de conflictes entre els estudiants. A més, les xarxes socials generen conflictes fora dels centres educatius que després s’acaben traslladant als instituts.

Deixa un comentari