L’Ajuntament d’Alzira insta a la ciutadania a utilitzar l’ecoparc davant l’increment de trastos als carrers

Alzira arreplega més de 5 tones diàries de trastos als carrers del nucli urbà. Des de l’Ajuntament d’Alzira s’insta als veïns a utilitzar l’ecoparc o avisar al telefon del servei de recollida gratuïta i no deixar els trastos als costat dels contenidors.
En els primers sis mesos de l’any, el servei municipal ha recolllit un total de 824.600 quilos de trastos i residus voluminosos als carrers de la ciutat. Tot i que part de la recollida de trastos es programaa través del servei Arrepleguem, són molts els veÏns que deixen els trastos al costat del contenidor o al mateix carrer, creant una mala imatge dels carrers de la ciutat. Estes conductes incíviques suposen a més un cost afegit a les arques municipals, ja que el servei de recollida de l’empresa fovasa, recull trastos deixats al carrer en torns de matí, vesprada i nit.
El regidor de serveis urbans, recorda que Alzira compta d’una banda amb el servei Arrepleguem, de recollida gratuïta a domicili i d’altra banda l’ecoparc.
Cal recordar que l’Ecoparc admet una gran quantitat de residus per facilitar el seu reciclatge. Es poden deixar electrodomèstics, fusta, metalls, mobles, paper i cartó, plàstic, restes de poda.
A més també es poden dipositar materials perillosos com l’oli de cuina, olis industrials, aerosols, peretes, tubs fluorescents, pots contaminants de plàstic, piles, bateries i radiografies. L’horari és de dilluns a dissabtes de 9 a 14 h i de 16 a 19 h i diumenges de 9 a 14 h.

Deixa un comentari