L’arxiver municipal Aurelià Lairón, nou membre de l’Acadèmia Valenciana de Genealogia i Heràldica

L’Acadèmia Valenciana de Genealogia i Heràldica celebra per primera vegada fora de la seu una de les seues assemblees i ho ha fet a Alzira. El motiu és doble, d’una banda,  fer-ho en la capital cultural valenciana i d’altra, perquè un alzireny, l’arxiver Aurelià Lairón, siga nomenat acadèmic d’esta institució.

El president-degà de l’Acadèmia Valenciana de Genealogia i Heràldica, Jesús Huguet, ha presidit esta reunió al Saló Noble a la qual han assistit al voltant de vint acadèmics. Esta entitat s’encarrega d’estudiar l’heràldica de les famílies valencianes, la nobiliària, així com els escuts tant familiars com dels municipis. L’arxiver d’Alzira, Aurelià Lairón, va ser  nomenat el passat mes de maig com acadèmic i han decidit que l’acte protocolari es faça ací a Alzira. Aurelià Lairón ha pres possessió del seu càrrec en un Saló Noble ple de veïns i veïnes.

L’acte ha estat presidit pel regidor de Cultura, Alfred Aranda, i el president de l’Acadèmia, Jesús Huguet. El discurs inaugural de Lairon ha girat al voltant de la vinculació d’Alzira, en concret del Monestir, amb la família Vich.

Deixa un comentari