L’Associació Valenciana d’Agricultors exigix al Govern que deixe en suspens el caràcter obligatori del quadern digital

L’Associació Valenciana d’Agricultors exigeix al Govern que deixe en suspens l’obligatorietat del quadern digital d’explotació. L’organització alerta que molts xicotets i mitjans agricultors no podran assumir este canvi per desconeixements informàtics, sobrecostos i temps.

AVA-ASAJA reclama al Govern central que deixe en suspens l’obligatorietat d’emplenar el quadern digital d’explotació i flexibilitze al màxim tant l’entrada en vigor d’esta exigència com les obligacions estipulades. L’objectiu, evitar l’abandó entre els xicotets i mitjans agricultors i ramaders. Malgrat que la Unió Europea contempla per a 2026 el quadern digital, Espanya ha sigut el primer país a imposar-lo.

AVA critica que en un sector on l’edat mitjana dels titulars supera els 64 anys a la Comunitat Valenciana, el Govern avança el quadern digital sense establir un pla de formació als agricultors o especificar cap suport a aquells que no tenen mitjans digitals. Quant als sobrecostos econòmics, l’associació adverteix que esta decisió contribueix a elevar els costos de producció i encarir els aliments. Per això, l’organització agrària reitera al Govern espanyol que escolte el sector, atenga les reivindicacions de les comunitats autònomes i reconduïsca este “despropòsit”.

Deixa un comentari