Les associacions agricoles valencianes rebutgen la decisió del govern valencià de prohibir fer cremes agrícoles fins a octubre

L’anunci del govern valencià de prohibir amb caràcter general totes les cremes agrícoles fins el 16 d’octubre després de l’últim incendi a la Marina ha posat en peu d’armes a les associacions de llauradors.

L’Associació Valenciana d’Agricultors qualifica de contraproduent esta decisió perquè deixar les restes de poda assecant-se durant sis mesos és un polvorí i esta mesura consideren que pot resultar pitjor i que genere més incendis al medi rural dels que es volen previndre.

L’aspecte de la resolució que més malestar i confusió ocasiona a les files del sector agrari és que la prohibició de cremes no diferencia entre els camps que estan a menys de 500 metres de massa forestal dels altres, on lògicament no hi ha el mateix risc de incendi. Tampoc no introduïx mesures preventives o correctores com l’obligació de comptar amb el permís de l’ajuntament o disposar d’un tanc d’aigua que permeta cremes particulars amb la màxima seguretat possible.

El sector agrari es troba a hores d’ara en plena època de poda dels cultius llenyosos, així com d’arrancada d’arbres per a la transformació de les explotacions. Estes tasques deixaran a terra multitud de restes vegetals que representen un reservori de plagues i malalties. El secretari general de la Unió, Carles Peris, demana també que es tinguen en compte les realitats agrícoles.

Deixa un comentari