Les falles marquen l’agenda d’este cap de setmana

Este cap de setmana la cavalcada multicolor i l’espardenyà marquen la pauta, i a més se sumen activitats novedoses com la macrodespertà infantil.

La cavalcada multicolor arrancarà a les sis de la vesprada des del carrer Gabriela Mistral i recuperarà l’itinerari habitual abans de la pandèmia. Discorrerà pel carrer Gandia, Pérez Galdos, Plaça Major, Carrer Correus fins l’encreuament de l’Avinguda Sants Patrons, on finalitzarà l’acte.

Pel que fa al diumenge, enguany s’integra una de les novetats, la macrodespertà infantil, que tindrà lloc a les deu del matí a la Plaça del Regne. Un acte que va ser reclamat pels mateixos fallerets i falleretes. Tot seguit es farà la xocolatà i a les dos de la vesprada, la globotà. Els més menuts també podran gaudir dels tallers de cuina que enguany s’organitzen a la Festa de l’Espardenyà d’Alzira: llesqueta en ou de reganyà; i pastís de formatge i bunyols amb taronja de la Ribera.

La Festa de l’Espardenyà i VII Concurs Nacional d’Espardenyà començarà diumenge a partir de les 10:30 a la Plaça del Regne. Participaran 30 restauradors de tota Espanya i 34 associacions locals i comarcals, amb un primer premi de 3.000€, un segon de 1.500€ i un tercer de 1.000€. Com altres anys, el programa està disponible a través d’un codi QR.

Per a tancar la jornada de diumenge, la pólvora torna a ser protagonista amb l’Homenatge al Foc Antic que tindrà lloc a la Plaça del Carbó a les huit i mitja de la vesprada.

A més, ja estan a la venda les paperetes per a participar en el sorteig solidari del matalàs de Flex Concept pintat amb una còpia del cartell de Falles 2023 d’Alzira. Flex Concept va encarregar a l’artista Cati Cruz que pintara este matalàs i va contactar amb Gresa Indumentaria perquè vestira l’aparador. El matalàs se sortejarà en una rifa solidària entre les persones que compren les paperetes als comerços alzirenys. El preu és de 3€ i el 100% de la recaptació anirà destinada a l’Associació de Familiars d’Alzheimer d’Alzira.

Deixa un comentari