L’hospital de la Ribera humanitza la seua Unitat de Cures intensives

L’hospital de la Ribera ha implantat noves mesures en la Unitat de cures intensives de l’hospital a la fi de millorar l’estada dels pacients i donar tranquil•litat als familiars. Este anomenat pla d’humanització es fruit del treball d’una vintena de metges, infermers i auxiliars que han aportat estes mesures per millorar l’estada en este servei.
La principal mesura sense dubte és la flexibilització horària, ja que els familiars sols podien accedir a estar amb el seu malalt dos vegades al dia i amb un temps limitat. Ara, tot i que es manté l’horari habitual (mitja hora a les 13.30 hores i a les 20.15 hores), s’habilita un horari extra de quatre hores a la vesprada, perquè el cuidador o cuidadors principals (1-2 segons el cas) del pacient, puguen quedar-se amb ell i acompanyar-lo. Una mesura que alleuja l’estrés tant del pacient com de la família.
En este sentit, una altra de les mesures que s’han implantat en l’UCI de l’Hospital de la Ribera ha sigut l’ampliació a tots els dies (inclosos caps de setmana i festius) de la informació que el personal mèdic oferix als familiars, es produïsquen o no canvis significatius en el pacient ingressat. A banda d’estes mesures també s’ha incorporat un protocol de mobilització precoç, amb l’ajuda dels fisioterapeutes i una grua especial. Mesures que s’aplicaran segons com estiga la persona malalta.
També s’ha establert un protocol de sedoanalgèsia, que en definitiva pretén buscar un equilibri de la sedació per tal de controlar el dolor del pacient, però mantenint la seua capacitat de consciència perquè continue comunicant-se amb el personal sanitari i els seus familiars. I per últim, altra de les mesures d’humanització posades en marxa és la possibilitat de que els pacients puguen utilitzar el telèfon mòbil i les tauletes, així com disposar de llibres i ràdios.

Deixa un comentari