L’Hospital Universitari de la Ribera renova per tercer any el segell que valida el càlcul de la seua petjada de carboni

L’Hospital Universitari de la Ribera ha renovat, per tercer any consecutiu, el segell del Ministeri per a la Transició Ecològica que valida el càlcul de la seua petjada de carboni. A més, este reconeixement li ha permés a l’Hospital la inscripció en el registre d’organitzacions espanyoles compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic.

Per a l’obtenció del segell, el Ministeri, a través de l’Oficina per al Canvi Climàtic, ha comprovat i validat el càlcul i el pla de reducció de petjada de carboni del centre sanitari a l’any 2021. A més, el passat octubre, l’Hospital va acreditar, per una entitat independent, el càlcul de la seua petjada de carboni 2021 amb la nova norma internacional ISO (14064-1 2019) que calcula els gasos d’efecte d’hivernacle. L’hospital es va convertir així en un dels primers hospitals d’Espanya a obtindre esta acreditació, que substituix a la de 2012 i aplica criteris més exigents.

L’Hospital de la Ribera disposa d’un Sistema de Gestió Ambiental i Energètic l’objectiu del qual és el de reduir el seu consum d’energia, paper, aigua i emissions de CO₂. En els últims anys, l’hospital ve aplicant diverses mesures per a la reducció de la seua petjada de carboni com ara campanyes de conscienciació de consum energètic i ambiental, la implantació d’una galleda retornable per a residus sanitaris, l’adquisició d’un equip frigorífic menys contaminant o respiradors per a quiròfan més eficients, entre d’altres.

Deixa un comentari