Medi Ambient reprén la creació d’un entorn escolar segur amb el projecte de Campus Verd Tulell

L’Ajuntament d’Alzira reprén el projecte de Campus Verd Tulell. Un projecte que es va presentar al 2019 i que consistix en el tancament del carrer Professor Bernat Montagut al pas de vehicles, deixant només el pas de vianants i ciclistes. A hores d’ara, sols cal l’autorització de la Diputació per licitar el projecte i iniciar la reconversió d’esta zona.

Es tracta d’una iniciativa que naix de la proposta de les AMPES i amb la qual l’Ajuntament vol aconseguir que el camí a l’escola siga segur, eliminant el pas de vehicles, rebaixant la quantitat de contaminació que es genera i reduint el temps que perdem en els embussos. La idea és generar un área verda i tancar al trànsit d’este carrer que dona accés a centres educatius  com l’Escoleta Infantil Tulell, el CEIP Tirant Lo Blanch, l’IES Murta, la Universitat Catòlica de València  o el Centre Educatiu Xúquer. A hores d’ara, el projecte Campus Verd està pressupostat en 156 mil euros i està en mans de la Diputació perquè done el vistiplau este mes, per això el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, espera que es pose en marxa prompte.

L’espai comptarà amb una zona d’arbres i una zona ciclo-peatonal, oberta als vianants, que afavorirà la seguretat davant els centres escolars. L’objectiu és arribar a l’escola a peu i llevar el trànsit rodat dels accesos a la zona escolar.

Deixa un comentari