Més de 250 obres opten a guanyar les diferents categories dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Enguany s’han presentat 278 originals als Premis literaris Ciutat d’Alzira, repartides en les sis modalitats dels guardons. Un èxit de convocatòria que supera les xifres de la passada edició i que posa en marxa un certamen que enguany té com a principal novetat el premi de narrativa juvenil Alzira Capital Cultural valenciana.
Les xifres confirmen una ampla participació d’autors i autores en esta trenta quatre edició del certamen. Com es anys anteriors, les categories amb major participació son el premi de novel•la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 euros, amb 80 participants i el premi de poesia Ibn Hafaja, amb 82 obres presentades.
Pel que fa a la resta de categories, s’han presentat 31 obres al Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, 20 al Premi Internacional Enric Solbes d’àlbum il•lustrat Consorci Ribera i Valldigna, ambdues premiades amb 6.000 euros; 18 al Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, amb un premi de 8.000 euros, i 20 al Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, guardonada amb 3.000 euros. La novetat d’enguany és el Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valencia 2022, amb una dotació econòmica de 15.000 euros. Este premi ha incrementat enguany la seua dotació en 10.000 gràcies al patrocini de l’Ajuntament d’Alzira i Bromera, després e la desvinculació de la Fundació Bancaixa d’estos guardons. Alfred Aranda, regidor de cultura, explicava que amb esta inversió es reaferma l’aposta pels Premis Literaris.
Com cada any, a banda de la dotació econòmica, Bromera publicarà l’original guanyador de cada una de les modalitats en les seues col•leccions. De fet, les obres guanyadores de la passada edició ja estan disponibles a les llibreries, excepte el premi d’Àlbum il•lustrat, que arribarà en setembre. No sols la dotació econòmica i la diversitat dels Premis sinò també la difusió, confimen els guardons alzirenys com una de les apostes més interessants per als autors i autores.
L’11 de novembre es lliuraran els premis del 2022, tot i que els veredictes es coneixeran en dates diferents. A més, com ja és tradició, enguany es mantenen diverses iniciatives especials que i fomenten la participació dels hostalers, la ciutadania i els comerços d’Alzira. Es tracta de la campanya «Aparadors literaris», que ens proposa una ruta literària d’aparadors que repassen les novel•les guanyadores del Ciutat d’Alzira. També, diversos restaurants alzirenys posaran a disposició dels seus comensals un menú literari amb plats que juguen amb els títols de novel•les guardonades als Premis i les jornades literàries prèvies al lliurament dels guardons.

Deixa un comentari