Més d’un centenar de persones celebraren les Paelles Republicanes organitzades per Esquerra Unida i Podem Alzira

Més d’un centenar de persones es donaren cita en les tradicionals Paelles Republicanes a Alzira, organitzades enguany conjuntament per Esquerra Unida i Podem. A l’acte es va homenatjar els antics presos polítics de la dictadura franquista Pepe Azorín i Salvador Corts.

La històrica seu del PCE a Alzira va acollir la huitena edició de les Paelles Republicanes a la nostra ciutat. Més de 100 persones ompliren el Carrer Blasco el passat 22 d’abril per commemorar la II República, la instauració del primer règim democràtic i l’assoliment de drets socials. Una jornada que també va reivindicar la III República i va comptar amb la presència d’activistes i de candidats al parlament valencià.

A l’acte, que va estar amenitzat per música i poesia, es va fer un homenatge a José Gonzálvez Azorín i Salvador Corts Mas, represaliats alzirenys per la dictadura franquista condemnats en la dècada dels 60 a tres anys de presó per la seua militància en el PCE. Com a símbol de la unió entre germans de classe, se’ls va fer entrega d’una ceràmica d’un puny tancat feta pel ceramista italià Morís Bosa.

Deixa un comentari