Els Moros i cristians enceten les festes amb el pregó i la presentació de càrrecs.

Este dissabte, 9 de setembre, tindrà lloc al Gran Teatre de la nostra ciutat l’acte de presentació de càrrecs amb què S’OBRIN oficialment les festes de Moros i Cristians d’Alzira 2023.
L’acte s’iniciarà a les 19.30 h. Prèviament, a les 18.30 h es recollirà a na Violant d’Hongria, Majo Román, al seu domicili.
En l’acte es presentarà l’obra guanyadora del 12é concurs del cartell anunciador de les festes, es rebrà na Violant d’Hongria, Majo Román, qui comença el 2n i últim exercici. S’acomiadarà el Capità 2022, Joan Carles Costa, de la filà Conqueridors i es presentarà la Capitana 2023, Adela López Santapau, de la filà Contrabandistes-Bandoleres. L’exalcalde d’Alzira, Diego Gómez Garcia, exercirà el càrrec de pregoner de les festes. Gómez farà un pregó referenciat a la història d’Alzira en relació a Jaume I i destacarà els valors de la convivència la festa de moros i cristians.
L’acte és l’inici d’estes festes que tindran des del 29 de setembre a l’1 d’octubre. Unes festes que es celebren a Alzira fa 23 anys i que busquen el seu reconeixement per part de la societat alzirenya i per la gent de fora. Des de la mateixa directiva, es reconeix l’escàs coneixement que té esta festa en Alzira tot i que agrupa set compares i un nodrit grup de festers que duen la festa al carrer durant tres dies i volen visibilitzar-se.

Deixa un comentari