Precaucions al volant

Les precaucions al volant sempre són poques, més encara en l’època estival i d’altes temperatures. En les condicions de calor extrem és aconsellable estar alertes ja que s’eleva la temperatura dins el vehicle i açò pot alterar la capacitat del conductor, causar-li fatiga i produir agressivitat, tensió i nerviosisme.

Per això, és important seguir una sèrie de recomanacions per evitar els efectes adversos de les altres temperatures mentre conduïm.

Ventilar el vehicle abans de començar a conduir és fonamental per igualar les temperatures interior i exterior del vehicle, de la mateixa manera s’han de mantenir les finestres baixades durant els primers minuts de conducció també amb l’aire condicionat en marxa per expulsa l’aire calent.

Evitar les hores de més calor per conduir, emprar roba còmoda o hidratar-se constantment són també elements imprescindibles per mantenir la seguretat en la carretera. A estes s’afegeix la recomanació d’evitar menjars grassos, l’obligació de parar cada dos hores per estirar les cames, airejar-se i descansar. A més, els experts recomanen parar en qualsevol moment en què el conductor senta símptomes de fatiga o son. És important recordar que no s’han de deixar persones majors, xiquets o animals dins dels vehicles en cas d’aturar-se al sol i revisar constantment la temperatura del motor del vehicle per evitar possibles avaries.

 

Imatge Revista DGT

Deixa un comentari