Professionals han analitzat el dol en la pandèmia

Continua esta setmana la vacunació al Casal Fester d’Alzira.
La vacunació s’enceta demà dimarts de 15 a 20.30 h., dimecres tot el dia des de les 8.30 a 20.30 h., el dia 24 no hi haurà vacunació i divendres continuarà des de les 8.30 a 19 h.
Recordem que esta setmana es continua inoculant la vacuna a les persones entre 40-50 anys i que seran citades per sms. En cas que hagen passat la malaltia del coronavirus, no seran citades dins del seu tram d’edat, sinó quan hagen passat sis mesos des que estigueren malalts.

Psicòlegs i professionals d’atenció primària del Departament de Salut de la Ribera analitzaren el passat divendres les particularitats del dol en la pandèmia.

Les restriccions que el coronavirus va imposar en els últims mesos ha influït en la intensitat del dolor i en el procés de dol de les persones que han patit la pèrdua d’una persona estimada. Així junt els símptomes més característics del dol com és el plor, la tristesa o la dificultat en dormir, la pandèmia ha generat també la culpa, la culpa per no haver pres mesures preventives o no haver acudit abans a l’hospital.
Els experts reunits en esta jornada informativa han proposar com a mesures per a superar l’etapa de dol en temps de coronavirus, realitzar un comiat simbòlic i evitar l’aïllament social.

Deixa un comentari