Sols 4 casos de covid en tota Alzira

La incidència i el ritme de contagis per Covid-19 continuen baixant a Alzira. En la reunió de cada dijous amb Salut Pública, s’ha fet públic que esta setmana només tenim 4 casos actius, la meitat dels quals s’han produït en els últims tres dies. Per tant, en estos moments, la taxa d’incidència acumulada a la nostra ciutat es situa en els 8.76 casos per cada 100.000 habitants.

Estes xifres mostren com després de la caiguda de l’Estat d’Alarma la transmissió comunitària és mínima. Tot i això, la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira, Gemma Alòs, recorda a la ciutadania que cal tindre prudència i més ara que s’espera que algunes mesures restrictives finalitzen la pròxima setmana.

Pel que fa a la vacunació, la novetat de cara a la setmana que ve és que es començarà a citar a les persones menors de 60 anys que ja van rebre la primera dosi d’AstraZeneca.

Tal com ha explicat Alòs, el procediment serà el mateix que ja va traslladar la Conselleria de Sanitat. Estes persones seran citades per SMS per a rebre la segona dosi amb Pfizer. En cas d’acceptar les condicions, no hauran de fer res més que acudir al lloc en la data i hora que han estat citats.
Per contra, en cas de voler rebre la segona dosi d’AstraZeneca ho podran sol•licitar a través d’un enllaç disponible al mateix SMS de la citació. A banda, també hauran de signar un consentiment. Així ho explica la regidora de Sanitat:

D’altra banda, al Casal Fester es continuarà també amb la vacunació dels veïns i veïnes d’Alzira, Corbera i Llaurí d’entre 50 i 59 anys.

Mesures covid
A partir del pròxim dimarts 8 de juny, decau el toc de queda a la Comunitat Valenciana. La flexibilització de les mesures de la Generalitat també arribarà a les reunions socials i a l’oci nocturn que obrirà fins les 2 de la matinada.

Este matí, la Generalitat Valenciana ha fet públiques les mesures que estaran en vigor fins a final de mes.
Pel que fa la mobilitat nocturna, decau el toc de queda, també desapareix el límit de persones que es poden ajuntar en reunions familiars o socials en àmbits públics o privats.
En el cas de l’hostaleria i restauració, es manté el límit de 10 persones per taula, amb aforament reduït a la meitat en l’interior dels locals i un horari d’obertura fins a la 1 de la matinada.
D’altra banda, reobri l’oci nocturn amb limitacions, el tancament s’establix a les 2 de la matinada, no es permet el ball i l’aforament en l’interior es reduix al 50% i sense limitació en terrasses.

També s’ha decidit llevar les restriccions dels aforaments en els llocs de culte, i es farà la recomanació als Ajuntaments perquè limiten les celebracions de Sant Joan.

Deixa un comentari