Una vàlvula impedirà la inundació de baixos i garatges

L’Ajuntament d’Alzira ha iniciat els treballs per a instal·lar una vàlvula antiretorn en la boca del desaigüe del clavegueram al riu, a l’altura del Pont de Ferro.
La instal·lació de la vàlvula vol evitar que, en períodes de crescudes, l’aigua del riu entre al nucli urbà de la vila a través del sistema de clavegueram municipal, La problemàtica es degut a que la xarxa de clavegueram d’Alzira és fonamentalment unitària, per la qual cosa les aigües pluvials són transportades per les mateixes conduccions que les residuals. Quan succeeixen crescudes del riu, el nivell de l’aigua del riu puja per damunt de la cota d’abocament d’este col·lector, el que provoca l’entrada de l’aigua del riu a la xarxa de sanejament municipal i provoca les inundacions cosa que evitarà que s’inunden els garatges i soterranis de les avingudes de Luis Suñer, dels Sants Patrons i de la Hispanitat.
El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, ha realitzat hui una
visita a les obres per comprovar l’estat d’execució i avança la finalització de l’obra abans que acabe juliol i recorda que es continuarà treballant per reduir la inundabilitat.

Deixa un comentari